Защитникът на  Ливърпул Глен Джонсън смята, че поредицата от слаби резултати на "червените" е "ужасяваща". Отборът от града на "Бийтълс" разочарова феновете си за пореден път, като завърши 2:2 с Бирмингам на своя "Анфийлд" в понеделник и има само 1 победа, 2 равенства и 6 загуби в последните си 9 мача. Единственият успех на Ливърпул в този период бе в дербито с Манчестър Юнайтед.

"Ако някой бе казал, че ще имаме една победа в девет мача в началото на сезона, човек би му се изсмял. Статистиката изглежда ужасяваща. Това е ужасно за клуб като Ливърпул. Но такива неща се случват във футбола и трябва да се обединим и да продължим да се борим. Ако показваме и занапред колективната игра и духа от мача с Бирмингам, ще се справим", сподели лятното попълнение на мърсисайдци.

Десният бек застана зад мениджъра на Ливърпул Рафаел Бенитес, чието бъдеще на "Анфийлд" става все по-несигурно.

"Работата, която Рафа върши тук е фантастична. Два-три лоши резултата не го правят слаб мениджър. Да се говори, че столът му се клати е смешно. Хубаво е да виждаме как хора като (легендата на клуба) Кени Далглиш подкрепят Рафа, което показва, че всички сме единни. Никой не очаква от Ливърпул да губи мачовете си един след друг, но така е, когато си в голям клуб - винаги си в светлината на прожекторите. Но, в крайна сметка, ние, играчите, сме тези, които печелят или губят мачовете", каза защитникът.

"Имаме фантастичен състав тук. Винаги вярваме, че можем да победим всеки противник, но много неща се обърнаха против нас, особено късметът, и това ни струва мачове. Ако късметът не беше ни напуснал, вероятно щяхме да загубим само 2 или 3 мача във Висшата лига. Но не може винаги да обвиняваш липсата на късмет. Трябва да докажем, че всичките ни критици грешат, както направихме срещу Юнайтед", завърши Джонсън./БЛИЦ