Недоволството и критиките на феновете на Арсенал от работата на мениджъра Арсен Венгер се засилват с всяка загуба на тима. Един от привържениците дори нахлу на терена до скамейката на „топчиите” и поиска обяснение от френския специалист при поражението в гостуването срещу Саутхемптън (0:2) в първия мач на лондончани за новата 2015 година.

От видеото на ситуацията се вижда, че запалянкото извиква нещо по адрес Венгер, а може би го е подканил да си подаде оставка. Стюардите на „Сейнт Мерис” обаче реагират мигновено и предотвратяват по-сериозна саморазправа. След това фенът е задържан от местната полиция да дава обяснения.

Самият Венгер пък си помислил, че това е привърженик на домакините. „Беше младо момче. Мисля, че беше фен на Саутхемптън. Той не беше агресивен. Не мисля, че каза нещо”, коментира французинът след двубоя.

Това не е първи случай, в който фенове искат обяснение от Венгер за слабите резултати. Френският специалист бе пресрещнат враждебно на гара от привърженици и след загубата на Арсенал при визитата на Сток Сити през декември.

Арсен Венгер е начело на Арсенал от 19 сезона, но феновете все по-често се появяват на мачовете на отбора с плакати, призоваващи за оставката на французина.