Авторитетният футболен сайт Goal.com информира, че преговорите за нов договор на Димитър Бербатов с Манчестър Юнайтед са пропаднали. Изданието посочва, че най-вероятно Митко ще напусне "Олд Трафорд" след края на сезона.

Разговорите между голмайстора на Висшата лига и ръководството на "червените дяволи" са започнали при предложение за контракт до 2013 година с увеличение на седмичната заплата на най-добрия български футболист от 80 000 паунда на 120 000 паунда.

Настоящият контракт на Бербо с един от най-великите клубове в света е до лятото на 2012 година.

Goal.com цитира източник от Манчестър, който разкрива и какви са причините Митко все още да не подписва нов договор: "Комбинацията от това, че Бербатов стана на 30 години през януари и издигането на Хавиер Ернандес променя нещата. Не се очакваше Чичарито да се представя толкова добре. Завръщането на топ формата на Уейн Рууни също попречи в случая за предлагането на по-дълъг договор на Димитър."

Въпреки че българският нападател има 21 гола във Висшата лига през този сезон и е едноличен лидер при реализаторите в Англия, мениджърът Сър Алекс Фъргюсън често го оставя резерва в ключовите срещи на Манчестър Юнайтед. За днешното гостуване на Шалке 04 Митко не попадна в групата, тъй като остана в Манчестър, за да лекува контузията си в слабините. Първият 1/2-финал от Шампионската лига стартира в 21:45 часа в Гелзенкирхен.

Goal.com припомня, че нови договори с Манчестър Юнайтед вече подписаха Патрис Евра, Дарън Флетчър, Райън Гигс и Майкъл Карик, а се очаква в скоро време това да направи и Хавиер Ернандес. Пол Скоулс пък още не е решил дали да остане в игра за още един сезон или да прекрати кариерата си. /БЛИЦ