Българският национал Георги Миланов вкара гола за ЦСКА при загубата от Динамо с 1:2 в московското дерби от 22-ия кръг на руската Премиер лига. Българинът започна като титуляр и остана на терена до 53-ата минута, когато на негово място в игра се появи сръбският халф Зоран Тошич.

Символичните гости от Динамо поведоха на „Арена Химки” още в 9-ата минута, когато френският халф Матийо Валбуена изведе чудесно Алексей Йонов, който бе точен за 0:1.

В 15-ата минута „армейците” отвърнаха с изравнителен гол на Георги Миланов за 1:1. Българинът се разписа отново за тима си след повече от година. За последно Миланов бе вкарвал за гранда от Москва на 15 март 2014 година за домакинския успех срещу Зенит с 1:0 тогава.

Радостта на ЦСКА от изравнителното попадение също не трая кой знае колко дълго, тъй като в 24-ата минута унгарецът Балаш Джуджак се разписа за 1:2 след асистенция на Артур Юсупов.

Двата тима имаха своите шансове за още попадения до края на полувремето и след почивката, но до нови голове така и не се стигна и ЦСКА (Москва) записа втора поредна загуба след тази от Зенит (1:2) в Санкт Петербург през миналия уикенд.

След поражението си „армейците” остават трети с 43 точки и на 11 от лидера Зенит. Само на една пред тях е Краснодар. Успехът пък изкачи Динамо на четвъртата позиция с 39 точки.

ЦСКА (Москва) - Динамо (Москва) 1:2
0:1 Алексей Йонов (9), 1:1 Георги Миланов (15), 1:2 Балаш Джуджак (24)
0.9zML.jpg