Феновете на Уест Хям продължават да недоволстват от трансферната политика на клуба. След като чилиецът Мануел Пелегрини пое  „чуковете”, се изхарчиха 100 милиона паунда за 10 нови играчи, а младите момчета от школата бяха пренебрегнати.

Един от най-големите таланти – португалецът Домингош Кина в последните часове на трансферния прозорец беше продаден на Уотфорд. 18-годишният младок бе две години в Уест Хям и тъкмо когато се очакваше да дебютира при мъжете, Пелегрини му обърна гръб.

Снощи Кина направи отличен дебют за „стършелите” за Купата на Лигата, отбелязвайки красив гол за победата с 2:0 над Рединг на чужд терен.

Това даде повод за много отрицателни реакции в социалните мрежи.

„Защо го изпуснахме? Защо не го задържахме? Защо не даваме шанс на младите? Навремето бяхме известни в цял свят с прочутата ни футболна академия. Сега тя е забравена от мениджърите на мъжкия отбор. Похарчиха се луди пари за нови, вместо да се разчита на такива като Кина”, коментират гневно фенове на Уест Хям, чийто любим тим стартира трагично в първенството – 3 загуби от 3 мача и последно място.

Все пак "чуковете" записаха във вторник вечер първа победа в официален мач с новия си треньор след 3:1 навън над АФК Уимбълдън в мач за Купата на Лигата.

В събота те приемат Уулвърхямптън в двубой от четвъртия кръг на Висшата лига.