Камерунският дефанзивен халф Петрус Бумал, който след напускането си на ЦСКА през лятото не спира да плюе по „червените“, е на път да осъществи трансфер във Висшата лига.

Както е известно, през есента и от началото на годината африканецът няколко пъти даде интервюта, в които говори, че „червените“ са опитали да го задържат с фалшиф договор. От „Армията“ контрираха, че халфът е имал контакти със съмнителни лица, заменеси в манипулирането на резулати от мачове.

Интерес към 24-годишния футболист проявява мениджърът на Евертън Сам Алардайс. Големия Сам е набелязал Бумал за заместник на Идриса Гай, който през лятото най-вероятно ще премине в по-голям клуб.

„Карамелите“ не са единственият клуб, който се интересува от услугите на бившия играч на Литекс и ЦСКА. Виляреал също следи представянето на камерунеца, който в момента е част от руския Урал.

Петрус Бумал облече екипа на тима от Екатеринбург през лятото и се превърна в титуляр и важен играч за руския отбор, като се представи много силно в мачовете срещу лидерите в шампионата Локомотив (Москва), Зенит и ЦСКА (Москва). Това накара белгийският Генк през януари да направи оферта от 2 милиона евро, която беше отхвърлена от Урал.