Националите на Бразилия се развихриха на старта на квалификациите за Мондиал 2022. Неймар и компания отвяха с 5:0 Боливия в Сао Пауло. 

Два гола отбеляза звездата на Ливърпул Роберто Фирмино, а по един добавиха Маркиньос и Филипе Коутиньо. Защитникът на Боливия Хосе Мария Караско пък си отбеляза автогол.

Домакините доминираха още от началото на мача и в 16-ата минута поведоха. Маркиньос се разписа с глава. В 30-ата Роберто Фирмино засече отблизо остро подаване по земя на Ренан Лоди в наказателното поле - 2:0. 

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Бразилия стигна до трети гол малко след почивката. Неймар блесна с отличен рейд пробив, увличайки със себе си няколко играчи на Боливия, които изпуснаха връхлитащия Фирмино, който точно засече подаването на звездата на ПСЖ за 3:0. 

В 66-ата минута боливийците вкараха, но в собствената си врата. Защитникът Хосе Мария Караско засече топката с гърди и изненада стража Лампе - 4:0. В 73-ата минута Неймар центрира в наказателното поле на гостите, където Коутиньо се извиси над всички и с глава отбеляза за крайното 5:0.

В следващия си мач Бразилия гостува на Перу, а Боливия ще има нов труден тест у дома - срещу Аржентина. Лео Меси и компания победиха на старта на квалификациите Еквадор с 1:0.