Иконата на Камерун Самуел Ето'о има големи данъчни задължения в Испания от времето си, когато играеше в гранда Барселона.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

40-годишният бивш футболист дължи на държавата около един милион франка.

Наскоро публикуван списък от испанските данъчни власти разкрива нещо удивително:  Самуел Ето'о дължи на страната равностойността на около един милион франка . Преди пет години бившият топ нападател беше обвинен в укриване на данъци за милиони.

Камерунецът живя в Испания от 1996 до 2009 г. Той отбеляза 162 гола в Ла Лига за Майорка и ФК Барселона. По това време безпогрешният Ето'о се превърна в един от най-добрите нападатели в света и съответно спечели доста добра сума пари. По това време обаче той очевидно не го приемаше твърде сериозно, когато ставаше дума за данъци.

С Барселона той спечели три титли в Ла Лига и два пъти спечели трофея от Шампионска лига.  Той си тръгна от клуба след петгодишен престой, преминавайки в Интер Милано.

Съвсем скоро 40-годишният футболист беше избран за президент на Камерунския футболен съюз. В родината си Ето'о е истинска икона. Той донесе Купата на Африка на два пъти в Камерун и спечели олимпийското злато, също така е и рекордьор по отбелязани голове за родината си - 56.

Как ще се справи Ето` о с данъчните му задължения, предстои да се види.