Новият шампион на Италия Интер и един от другите силни отбори в страната Аталанта проявяват сериозен интерес към Валентин Антов, пишат местните медии.

От Италия вече изтече информация, че Болоня ще закупи 20-годишния бранител от ЦСКА за 3 милиона евро, след като преди това заплати 500 000 евро за наем през януари.

Winbet - победата е емоция! (18+)

 „Представянето му засега не впечатлява, но името му беше в списъците на редица големи европейски клубове, преди Болоня да успее да го привлече“, пише fantamaster.it.

Интер и Аталанта искат да си осигурят млад защитник, който да бъде бъдещето на отбраната. Изданието обаче добавя, че Болоня няма лесно да продаде Антов.

Двата клуба искат да го закупят и след това да го оставят под наем в тима, воден от Синиша Михайлович. Съобщава се, че решението се е харесало на президента на Болоня Сапуто. Клубът ще поиска 10 милиона евро за Антов, но Интер ще се опита да получи някаква отстъпка по сделката, като предложи на Болоня Андреа Ранокия.

Предложението на Аталанта е подобно, но бергамаските ще изпратят оферта с млади играчи от своята Примавера, за да намалят цената искана за българския национал.

Според информациите в Италия, преговорите между клубовете ще стартират след края на сезона.