Основната фаза на новия формат продължава с втората част от мачове от програмата на първия кръг. Днес ще се изиграят още шест срещи, като от тях най-голям интерес за неутралните зрители представлява домакинството на Манчестър Сити срещу Интер.

Английският шампион приема италианския първенец. И двата отбора нямат допусната загуба от началото на националните си шампионати, но „гражданите“ регистрираха четири поредни победи, докато „нерадзурите“ имат два успеха и две равенства.

Срещата между двата тима връща на феновете спомена за финала на Шампионската лига през 2023 г., когато „гражданите“ се наложшиха с 1:0 в Истанбул с гол на Родри.

Италия днес има и втори представител. Това е Болоня, който през миналия сезон се представи много силно и успя да се класира за Шампионската лига. За „червено-сините“ това е завръщане в най-силния евротурнир след 60 години. Тогава Болоня отпада в предварителния кръг от Андерлехт след равенство в третия мач и липса на късмет при последвалия жребий с хвърляне на монета.

ПРОГРАМАТА НА МАЧОВЕТЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА ДНЕС
От 19:45 часа
Болоня – Шахтьор (Донецк)
Спарта (Прага) – Ред Бул Залцбург
От 22:00 часа
Селтик – Слован (Братислава)
Брюж – Борусия (Дортмунд)
Манчестър Сити – Интер
ПСЖ - Жирона