Нападателят на Олимпик (Лион) Бафетимби Гомис се превърна в най-резултатният действащ футболист във френската Лига 1, след като се разписа при домакинската победа над Тулуза (3:1) през уикенда. Така 27-годишният нападател регистрира 86-ото си рекордно попадение във френския елит, изпреварвайки с едно попадение състезаващия се в Лориен ветеран Людовик Жюли, реализирал 48 гола за Лион и 38 за Сент Етиен.

Бафатемби Гомис обаче е твърде далеч от голмайстора на Лига 1 за всички времена - Делио Онис. Аржентинецът има отбелязани 299 гола в периода 1971 - 1986 за тимовете на Реймс, Монако, Тур и Тулон. Със своите 86 гола Гомис не може да се нареди дори в топ 100 на вечната ранглиста на голмайсторите във Франция.

Сред все още действащите футболисти, които вече не играят в Лига 1, най-добър реализатор е Мамаду Нианг, който в момента е в турския Бешикташ. Сенегалецът има точно 100 гола за 11 години в Лига 1, където игра за Троа, Страсбург и Олимпик (Марсилия). Нианг заема 82-о място във вечната ранглиста на реализаторите в Лига 1.