Нападателят на Лион Бафатемби Гомис се нереди до един куп звезди с отбелязването си на 4 гола за победата със 7:1 при гостуването на Динамо (Загреб) в среща от последния шести кръг на Група “D” в Шампионската лига. Освен Гомис по 4 попадения в мач от Шампионската лига са вкарвали още Марко ван Бастен, Симоне Индзаги, Дадо Пършо, Рууд ван Нистелрой, Андрий Шевченко и Лионел Меси.

Френският нападател Гомис вкара първия, третия, четвъртия и шестия гол за тима си в Загреб и не само помогна за класирането на Лион във фазата на 1/8-финалите, но в същото време счупи и рекорда за най-бърз хеттрик в историята на Шампионската лига. Нападателят вкара първите си 3 гола в мача срещу Динамо (Загреб) между 45-ата и 52-ата минута и така подобри постижението на англичанина Майк Нюел, който през декември 1995 година с екипа на Блекбърн реализира хеттрик срещу Розенборг между 31-ата и 40-ата минута. Хеттрикът на Нюел тогава бе пети въобще в историята на Шампионската лига от основаването на турнира през сезон 1992/93.

Преди шоуто на Гомис в Загреб за последно 4 гола в един мач от Шампионската лига бе вкарвал Лионел Меси от Барселона. Аржентинецът се разписа 4 пъти във вратата на Арсенал (4:1) по време на 1/4-финалния сблъсък на 6 април 2010 година. Марко ван Бастен пък остава в историята, като първият играч, реализирал хеттрик в мач от Шампионската лига. На 25 ноември 1992 година с екипа на Милан холандецът вкарва и четирите гола за успеха с 4:0 срещу шведския шампион Гьотеборг.

Играчи с по 4 гола в един мач от ШЛ
Бафатемби Гомис, Марко ван Бастен, Симоне Индзаги, Дадо Пършо, Рууд ван Нистелрой, Андрий Шевченко и Лионел Меси

Първи хеттрик в ШЛ
Марко ван Бастен – 25 ноември 1992 година: Милан – Гьотеборг 4:0

Най-бърз хеттрик в ШЛ

Бафатемби Гомис – 7 ноември 2011 година: Динамо (Загреб) – Лион 1:7