Един от най-изненадващите трансфери може да се осъществи през лятото, ако се вярва на испанското издание „El Chiringuito“. Според информациите, Ливърпул проявява сериозен интерес към капитана на Реал (Мадрид) Серхио Рамос. Централният бранител има договор до лятото и вече може да преговаря с всеки един клуб.

Твърди се, че 34-годишният испански национал е отхвърлил предложението за удължаване на настоящия му контракт с 12 месеца, тъй като вярва, че заслужава повече. 

Серхио Рамос обаче се смята за един от най-големите врагове на Ливърпул и феновете му. Той контузи звездата на мърсисайдци Мохамед Салах в двубоя между двата тима на финала на Шампионската лига през 2018 година. Египтянинът бе заменен принудително, а Реал спечели с 3:1. След срещата цял свят се хвърли да критикува Рамос, а самият той призна, че е получавал дори смъртни заплахи.

От тогава на няколко пъти испанецът още няколко пъти си навлича гнева на ливърпулци с шеговити постове в социалните мрежи по адрес на случката със Салах.