Антонио Конте може отново да бъде наказан с лишаване на права, съобщи френският вестник “Екип”.Новината идва броени часове, след като старши треньорът на Ювентус беше оневинен по делото за манипулиране на резултата от футболни срещи в периода като старши треньор на Бари през 2008 и 2009 година.

Прокурорите тъкмо прекратиха съдебния процес и разследването срещу Конте, но не и срещу други 20 заподозрени. Сред тях не попада и защитникът Андреа Ранокия, който е бивш футболист на Бари и настоящ на Интер. Сред заподозрените са Жан-Франсоа Жиле, бивш вратар на Торино и настоящ на Бари, бившият помощник на Конте - Кристиан Стелини, и други.

Конте вече изтърпя 4-месечно наказание за участие в афера с уговорени мачове в периода 2010-2011 година, когато беше треньор на Сиена. Новите подозрения върху спеца са свързани с два мача от времето, когато е бил треньор на Бари в Серия “Б”. Става въпрос за двубоите от 2008 г. срещу Тревизо и Салернитана. Все още обаче не е насрочена дата за новото явяване на Конте пред съда.