Феновете в Босна и Херцеговина се готвят за евентуално събличане на фланелката на бившия селекционер на България Ивайло Петев, както се случи с него в Левски през 2013 година, съобщава sport.avaz.ba.

В страната от западната част на Балканския полуостров не проумяват как 45-годишният специалист все още се надява да стане селекционер на националния тим на босненците, въпреки че привържениците и футболните легенди са против.

Петев е желан във Футболната асоциация на Босна и Херцеговина само от членовете на Изпълнителния съвет "от редиците на сръбския и хърватския народ", докато бошняшката част е против.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Против са тези, за които националният отбор означава много и които не подкрепят съседните национални отбори, предимно Сърбия и Хърватия. Ако погледнете реалистично, не е много ясно какво би могъл да донесе той на националния ни отбор, който никога не е бил на по-ниските места. Според нашата информация Петев също няма особена подкрепа сред играчите, но изглежда, че хората във федерацията не се интересуват от това. Очевидно у нас трябва да се появи някой, който ще му свали екипировката и да обясни на цивилизования човек, че не е желан от феновете, обществеността и тези, които обичат националния отбор на Босна и Херцеговина", пише изданието по въпроса.

"Само Бог знае какво ще се случи в края на цялата история. Аз съм балканец, познавам този манталитет и не би било проблем да се адаптирам", цитиран е Петев от босненската медия.