Паметна победа постигна воденият от българския специалист Станимир Стоилов Гьозтепе в турското първенство. В мач от 10-ия кръг на Суперигата футболистите на Мъри излъгаха с 2:1 като домакин един от силните отбори в южната ни съседка - Трабзонспор.

Победата на Гьозтепе е още по-впечатляваща предвид развоя на срещата. Още в 28-мата минута Денис от състава на Гьозтепе получи директен червен картон и остави съотборниците си с човек по-малко на терена. Въпреки това, играчите на Стоилов изобщо не се предадоха и търпеливо изчакаха своя момент. А той дойде в 60-тата минута, когато Айзък Солет вкара гол за домакините - 1:0. Само 4 минути по-късно обаче Саймън Банза изравни от дузпа за Трабзонспор.

Изглеждаше, че мачът върви към равенство, когато словенският халф Давид Тиянич шокира гостите и донесе драматична победа на Гьозтепе.

Победата бе под №4 за сезона за водения от Мъри Стоилов Гьозтепе, който заема петото място в класирането с 15 точки. Трабзонспор е девети с 12 точки, като днес претърпя и първо поражение за сезона в Суперлигата. Водач е Галатасарай с 25 точки, следван от Самсунспор с 22, Бешикташ с 20 и Фенербахче със 17 точки.