Българският треньор Станимир Стоилов и водения от него Гьозтепе (Измир) претърпяха втора загуба в турската Суперлига, след като в среща от 9-ия кръг отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Еюпспор. Единственото попадение за домакините, които са водени от местната легенда Арда Туран, вкара Ахмет Кутуджу в 19-ата минута.

След този резултат Еюпспор вече е на 5-о място с 15 точки, на 3 от заемащия 2-о място Самсунспор. Гьозтепе на Стоилов слезе на 7-ата стъпка в подреждането с 12.

През следващата седмица Еюпспор ще бъде гост на Башакшехир в едно от истанбулските дербита, докато Гьозтепе ще бъде домакин на Трабзонспор.

Иначе днес първата ситуация за гол беше за гостите, след като бившият защитник на ЦСКА 1948 Елитон Джордж скочи най-високо при центриране на Мацуки от ъглов удар, но топката мина в аут. В 19-ата минута дойде и попадението за Еюпспор, а до края на първата част полският вратар на Гьозтепе Матеус Лиш  трябваше още два пъти да се намесва решаващо.

Футболистите на българския специалист можеха да стигнат до точката две минути преди края. Бразилският им нападател Ромуло овладя топката в наказателното поле след центриране на Нилсен отдясно и стреля, но вратарят Берке Йозер отрази удара. При добавката кълбото отиде у Давид Тиянич, който опита да вкара, но вратарят и този път спаси с крак.