Големият сблъсък между Бразилия и Аржентина в Сао Пауло от осмия кръг на световните квалификации в зона Южна Америка беше прекратен още в 7-ата минута при резултат 0:0 след намесата на здравните власти. "Гаучосите" напуснаха терена след грандиозен скандал между треньорските щабове на двата тима.

Звездите на двата тима Неймар и Меси се опитаха да успокоят страстите но без успех и в крайна сметка гостите напуснаха терена, а малко след футболистите ги последваха и съдийската бригада. Причина за ескалацията на напрежението е решението на бразилските здравни власти да се намесят, като попречат на участието в мача на аржентинците, дошли от Великобритания - Емилиано Мартинес, Емилиано Буендия, Джовани Ло Селсо и Кристиан Ромеро.

След няколко минути в съблекалнята, част от лидерите на Аржентина, начело с Меси, излязоха на терена и водиха разговори с бразилските си колеги, които останаха на полето.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Още преди мача полицията в Бразилия се опита да арестува и да депортира въпросните четирима футболисти на „гаучосите“. Причината е, че при пристигането си в страната не са информирали властите, че само преди седмица са били в Англия. Това противоречи на законодателството, свързано с пристигащите в страната хора от Острова, като за идващите важи задължителна 14-дневна карантина. Така четиримата са нарушили разпоредбите на бразилското правителство, свързани с пандемията от коронавирус.  

Хотелът на аржентинския национален тим бе обграден от органите на реда, които опитаха до отведат играчите от английската Висша лига, но до депортиране така и не се стигна.

Южноамериканската федерация КОНМЕБОЛ пък излезе със становище, че футболистите не е задължително да бъдат карантинирани, тъй като са били в балон с останалия тим на Аржентина и не са били застрашени от допир до външни лица и застрашаване от заразяване с коронавирус. КОНМЕБОЛ заплаши Бразилия дори със служебна загуба, ако не разреши на четиримата аржентинци да играят в мача.