Капитанът на Аржентина Лионел Меси побесня след огромния скандал по време на мача с Бразилия от световните квалификации. След само седем минути игра срещата в Сао Пауло беше прекратена след намесата на местните здравни власти. Техен представител нахлу на терена и заяви, че има нарушение на протокола за провеждане на двубоя в условията на пандемия от COVID-19 заради четирима аржентински национали, които са излъгали граничните власти, че не са били на територията на Великобритания през последните две седмици. Става въпрос за Емилиано Мартинес, Емилиано Буендия, Джовани Ло Селсо и Кристиан Ромеро, които играят във Висшата лига за Астън Вила и Тотнъм и са дали грешна информация в петък.

“От три дни сме тук. Изчакахте мачът да започне… Защо не ни предупредихте по-рано? Ако нищо не е станало, тръгвайте си”, изригна Меси към властите.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Защо не дойдохте в хотела?”, добави пък селекционерът на "гаучосите" Лионел Скалони.

Според действащите в момента разпоредби срещу коронавирус в Бразилия всеки, който в последните 14 дни е бил във Великобритания, подлежи на задължителна 14-дневна карантина, а четиримата играчи на Аржентина са излъгали граничните власти. Здравната агенция на Бразилия сезира Министерството на вътрешните работи и беше издадено нареждане за депортиране на тези футболисти. Така часове преди мача хотелът на аржентинците беше обграден от полиция, но след преговори и намесата на Южноамериканската конфедерация КОНМЕБОЛ не се стигна до екстрадиране, а трима от играчите дори започнаха титуляри.