Белгийският футболист на Челси Еден Азар се извини за идиотската си постъпка по време на полуфиналния реванш за Купата на Лигата със Суонзи (0:0). Той изрита едно от децата, които гонят топката зад вратата.
 
"Стават грешки. В случая сбърках. Момчето легна с цялото си тяло върху топката, а аз исках да я взема. Опитах се да избия топката и мисля, че ритнах нея, а не него. Извинявам се. После двамата се видяхме в съблекалнята и си поговорихме. Аз му се извиних, той на мен също. Това е всичко. Наистина съжалявам", каза Азар пред клубната телевизия на Челси.
 
"Момчето със сигурност се опитваше да спечели време и знае, че постъпи грешно. После се извини. Азар беше нервен и искаше да избие топката. Можем да говорим и половин час за това какво се е случило, но истината е, че и двамата сбъркаха. Жалкото е, че не можем да върнем времето назад и сега Еден ще бъде наказан", коментира мениджърът на "сините" Рафаел Бенитес.
 
Говорител на Суонзи заяви, че след мача от полицията са се срещнали с момчето и баща му, но те няма да подават оплакване срещу Азар. Говорителят потвърди, че младежът е бил поканен в съблекалнята на Челси от Франк Лампард и Джон Тери, като двамата с Азар са си подали ръце.
 
Скандалът не помрачи настроението в лагера на Суонзи. Уелският тим се класира на финала за Купата на Лигата, след като бе спечелил първия мач в Лондон с 2:0. В спора за трофея на 24 февруари “лебедите” ще се изправят срещу сензацията в турнира Брадфорд.