Суонзи Сити се класира на финала за Купата на лигата в Англия. “Лебедите” отстраниха на полуфинала гранда Челси след 0:0 на реванша у дома и 2:0 в първата среща. В спор за трофея момчетата на Михаел Ладруп ще срещнат сензацията Брадфорд. Представителят на Лига 2 изхвърли вчера Астън Вила в другия полуфинал.

Челси пък трябваше да преглътне още един провал този сезон, след като вече отпадна от Шампионската лига и загуби финала на световното клубно първенство.

”Сините” имаха почти пълно надмощие на “Либърти стейдиъм”, но отново бяха беззъби пред вратата на съперника. Мениджърът им Рафаел Бенитес този път остави на пейката Фернандо Торес и заложи на Демба Ба в атака. Еден Азар, Оскар и Хуан Мата играха зад нападателя. Лондончани започнаха агресивно и още в 7-ата минута Ба навлезе в наказателното поле и падна след сблъсък с Бен Уотстън, но реферът Кевин Фой не уважи претенциите за дузпа. Преди почивката най-чистото положение се откри пред Азар, но вратарят на домакините Герхард Тремел отрази удара на белгиеца. През второто полувреме хаосът в играта на гостите продължи.

Те просто не знаеха как да стигнат до вратата на Суонзи. Чак четвърт час преди края Хуан Мата стреля силно, но Тремел изби.
В последните 15 минути Челси игра с 10 души, след като белгийският национал Еден Азар получи червен картон. В 80-ата минута изнервеният халф изрита в корема едно от момчетата, подаващи топките край терена, след което бе пратен предсрочно под душовете от съдията Крис Фой. До края домакините запазиха ремито, което им беше напълно достатъчно, за да се класират на финала.