Реализиралият победната дузпа за Аржентина във финала срещу Франция на Мондиала в Катар Гонсало Монтиел се замеси в голям скандал, след като бе обвинен в изнасилване за случай отпреди повече от четири години.

Предполагаемата му жертва едва сега е подала жалба в полицията, а според версията й, Монтиел я поканил на парти в дома си за рождения си ден на 1 януари 2019 година в квартал “Ла Матанса” в Буенос Айрес. Той поискал от нея двамата да се преструват на двойка, въпреки че се били виждали само два пъти. По това време Монтиел, който сега играе в Севиля, е бил футболист на Ривър Плейт.

Жената, чието име не се споменава, отива на партито и само помни, че там е изпила две питиета. След това тя твърди, че в един момент през последвалата нощ се събудила на улицата пред въпросната къща на футболиста, заради което подозира, че е била упоена.

Дамата отива в болница, където лекарите отчитат, че с нея е бил осъществен сексуален акт. Жената не знае дали само един или няколко човека са се възползвали от нея тогава.

Пред Radio 10 нейният адвокат Ракел Лейенда разясни и защо прокуратурата е била сезирана чак сега - повече от четири години по-късно и то след като Монтиел нашумя, ставайки част от националния отбор, който спечели световната титла. Според обяснението дамата се е страхувала, защото през този период е получавала заплахи, включително и от майката на играча.