Расистки скандал свързан с Марио Балотели гръмна Италия. Вицепрезидентът на Милан Паоло Берлускони, брат на Силвио Берлускони, направи отвратително изказване. Той определи новото попълнение в тима Марио Балотели като "малко семейно негърче" (`negretto di famiglia`).

По-малкият брат на Силвио Берлускони е направил това изявление по време на политическа среща в Монца край Милано и всичко е било отразено от местните репортери и публикувано на сайта на вестник "La Repubblica". В края на своята реч Берлускони се обръща към присъстващите на събитието и ги кани да отидат да видят на живо дебюта на Балотели със следните думи: "Сега всички да отидем да видим нашето семейно негърче (в оригинал - il negretto della famiglia). Той е луда глава. Всички млади дами са поканени също - дори може да имате шанса да се срещнете с президента (Силвио Берлускони)".

Съвсем скоро, в началото на миналия месец собственикът на Милан Силвио Берлускони адмирира действията на полузащитника Кевин-Принс Боатенг, който бе обиждан на расистка основа в приятелски мач срещу Про Патрия и напусна демонстративно терена, а примерът му последваха неговите съотборници.

Балотели премина в Милан в последния ден от зимния трансферен прозорец и в дебюта си за тима вкара два гола срещу Удинезе. Изказването на Паоло Берлускони предизвика вълна от възмущение в Италия и в момента това е централната новина от света на спорта на Апенините./БЛИЦ