Футболистът на Борусия (Дортмунд) Джуд Белингам направи скандално изказване, атакувайки остро съдията Феликс Цвайер след голямото дерби с Байерн от 14-ия кръг на Бундеслигата. Баварците измъкнаха победата с 3:2 при гостуването на „Сигнал Идуна Парк“, а в срещата имаше няколко дискусионни отсъждания на въпросния арбитър.

18-годишният Белингам беше ядосан от решението на Цвайер да отсъди дузпа за Байерн при 2:2 в 77-ата минута. Наказателният удар бе за игра с ръка на Матс Хумелс в наказателното поле. Съдията разгледа ситуацията с ВАР. Решението на арбитъра бе дискусионно, тъй като при играта с ръка нямаше умисъл от страна на Хумелс. С точното изпълнение на дузпата Роберт Левандовски донесе победата на Байерн с 3:2. При тази ситуация трибуните на стадиона в Дортмунд и треньорския щаб на „жълто-черните“ избухнаха, в резултат на което треньорът Марко Розе бе изгонен.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Освен това, Цвайер не отсъди дузпа за нарушение на Люка Ернандес срещу Марко Ройс, оправдавайки се, че в ситуацията е имало засада, която бе доста дискусионна, тъй като двамата бяха на една линия при подаването към атакуващия футболист на домакините.

Белингам, който направи и двете асистенции в мача, след последния съдийски сигнал разкритикува рефера Цвайер пред медиите. 

"Хумелс дори не гледа топката и се бори да я вземе. Тя го удря прост. Можете да видите много от решенията в дербито. Какво очаквате, след като давате най-големия мач в Германия на съдия, уреждал мачове", коментира ядосаният талант на Борусия (Дортмунд).

Коментарите на Белингам се отнасяха за участието на Цвайер в скандал с уреждане на мачове през 2005 г., когато съдията Робърт Хойзер е приел да уреди няколко двубоя във Втора Бундеслига, а Цвайер му е бил асистент в една от срещите и също е приел подкуп. Впоследствие самият Цвайер и още трима официални лица информират Германската футболна асоциация за уредените мачове и правата на Хойзер да води мачове бяха отнети за 6 месеца.

Звездата на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд също разкритикува Цвайер. "Съдийството беше скандално. Срещу Ройс имаше стопроцентова дузпа. Попитах съдията защо не е поискал да види повторение на ситуацията, а той най-нагло ми отговори: “В случая няма нужда”. Сега съм ядосан и трябва да се успокоя”, коментира Холанд.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНИЯ