Бившият футболист на Манчестър Юнайтед – Антони Марсиал, ще продължи кариерата си в гръцкия гранд АЕК Атина, съобщава журналистът Матео Морето. Нападателят, който пристига като свободен агент, е постигнал устна договорка с клуба за личните си условия.

Французинът пристигна през 2015 на „Олд Трафорд“ от Монако срещу 60 милиона евро с големи очаквания и статут на звезда, а през 2022 изкара един полусезон под наем в Севиля. Последните години за Марсиал в Юнайтед обаче се оказаха трудни и той не игра много.

Сега той се оказа резервен вариант на АЕК за подсилване на атаката, след като пропаднаха трансферите на Квадво Дуа от Лудогорец и Давид Датро Фофана от Челси, който подписа с Гьозтепе на Станимир Стоилов под наем до края на настоящия сезон.

Антони Марсиал изигра 317 мача за Манчестър Юнайтед, в които отбеляза 90 гола и асистира за още 47. С екипа на Монако реализира 15 гола и подаде за осем в 70 двубоя, което му спечели трансфера в Англия. За националния отбор на Франция има 30 мача и 2 гола.