Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола изрази недоволство от съдията Веласко Карбайо по време на двубоя със Спортинг Хихон. Каталунците победиха у дома с 3:1, а играчите и наставникът претендираха за три дузпи, които реферът не отсъди. Две от тях бяха за нарушения срещу Дани Алвеш, а една за игра с ръка на Начо Касес. Още по време на двубоя няколко пъти арбитърът се наложи да успокоява Гуардиола. “Три неотсъдени дузпи и пресилено изгонване на Пике. Още четири мотиви, които показват, че отборът трябва да се бори и срещу съдиите", пише в днешния си брой вестник "Спорт".

“Дано Реал Мадрид дойде тук, за да търси титлата, така както направихме ние там. През последните години спечелихме титлата, защото я заслужавахме. Винаги е нужно да сме на ниво, за да побеждаваме", заяви Пеп на пресконференцията след мача.

Треньорът отличи Сейду Кейта, който вкара красив гол за 2:1, с което успокои домакините: “Сред най-приказните неща, с които се сблъсках, откакто съм треньор на Барса, е да познавам Кейта. Поздравявам го за всичко, което ни дава."/БЛИЦ

КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН