Марсело Биелса е най-добрият треньор в света в момента, смята колегата му Хосеп Гуардиола, който води световния и европейски клубен шампион Барселона. Воденият от Биелса Атлетик (Билбао) елиминира  Манчестър Юнайтед с общ резултат 5:3, за да се класира за четвъртфиналите на Лига Европа, където ще играе срещу Шалке 04.

Гуардиола отдавна е почитател на методите на аржентинския си колега и не бе изненадан от подвига на Атлетик срещу "червените дяволи". Самият Биелса е считан за фаворит за треньорския пост на Барса, ако Пеп не се съгласи да продължи договора си, който изтича след края на сезона.

"В момента Биелса е най-добрият треньор на планетата. Късметлии сме, че е в Ла Лига, за да може да се учим от него. Класирането на Билбао за четвъртфиналите на Лига Европа е подарък за футбола", обяви наставникът на каталунците.

56-годишният Биелса пое Атлетик преди началото на този сезон. Аржентинецът е водил още националните отбори на Чили и Аржентина, испанския Еспаньол, аржентинските Велес и Нюелс Олд Бойс и мексиканските Америка и Атлас.