“Резултатът е това, което е. Човек не може да каже във футбола, че е заслужавал повече. Нашият противник знаеше много добре как играем и излезе за този мач много дефанзивно. Те играха с 6 защитника и бяха много силни физически. Въпреки това се опитахме да играем така, както винаги сме го правили. Ще се представим по същия начин и на реванша в Лондон, няма да променим нищо. След едно такова представяне няма нужда да се срамуваме. Мога да бъда горд с моите играчи”, сподели след мача Гуардиола.

“Не е толкова лесно да играеш, когато противникът не желае и не се опитва да играе футбол. Срещите в евротурнирите се решават от малки неща, а днес нещата не се случиха така, както желаехме”, допълни още специалистът.

“Месеци наред печелихме мачовете си и самочувствието ни е много високо, но ние се нуждаем и от подкрепата на феновете, които днес ни оказаха голяма помощ. Показваме честен футбол и хората оценяват това. Искаме винаги да печелим, дори и в събота срещу Реал Мадрид”, завърши старши треньорът на “каталунците”. /БЛИЦ