Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола отвърна на нападките на нападателя на Милан Златан Ибрахимович. Каталунците победиха с 3:1 “росонерите” в четвъртфинал-реванш в Шампионската лига и се класираха за полуфиналите. Холандският съдия Бьорн Куйперс даде две дузпи за Барса вчера, втората от които предизвика спорове. Ибрахимович заяви, че вече е осъзнал защо недоволства Жозе Моуриньо, когато Реал гостува на “Камп Ноу”.

“Господин Ибрахимович може да говори каквото си иска. Сега той става приятел на Моуриньо. Говори се на терена, а не след края на мача. Няма смисъл повече да коментираме”, отвърна Пеп Гуардиола.

Попитан от италианските медии как ще оцени играта на шведския нападател за Милан вчера, наставникът на Барса отговори: “Това трябва да го направи вашият треньор, не чакайте оценка от мен. Мога само да коментирам неговата ефективност преди две години, когато играхме на полуфинал срещу Интер”. През 2010-а именно “нерадзурите” с треньор Моуриньо изхвърлиха Барселона по пътя към финала, а след това спечелиха и трофея след успех над Байерн (Мюнхен)./БЛИЦ