Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола определи Челси като фаворит за класиране на финала в Шампионската лига, след като снощи "сините" от Лондон надделяха с 1:0 срещу каталунците в първия сблъсък, състоял се на "Стамфорд Бридж". Спецът изрази мнение, че този резултат дава голямо предимство на английския тим преди реванша на "Камп Ноу" след седмица.

"Очаквахме, че Челси ще играе с дълги подавания и бяхме подготвени за това. Изненадах се колко много положения създадохме пред вратата на домакините - цели 24, но единственият проблем беше, че не реализирахме нито едно от тях", коментира Гуардиола след двубоя.

"Сега Челси е фаворит. В последните 9 години те 6 пъти стигат до полуфиналите в Шампионската лига. Вярвам, че моите футболисти ще се напълно готови да изиграят реванша на нужното ниво. Ще се постараем да обърнем нещата в наша полза, имаме сили да го направим", добави спецът.

"Как се чувстваме аз и моите футболисти сега ли? Това не е от значение. От значение е единствено това да се фокусираме върху нашата цел, а тя е да спечелим Шампионската лига", каза още треньорът на Барселона.