Треньорът на Барселона Пеп Гуардиола счита, че напрежението преди днешното дерби с Реал (Мадрид) е върху неговия отбор. Каталунците изостават от Кралския клуб с 3 точки и имат мач повече. Поражението в Ел Класико ще ги отдалечи от борбата за титлата.
 
“При нас залогът е по-голям. По-назад сме в класирането и напрежението е върху нас. Трябва да играем солидно в защита и да обърнем внимание на редица детайли срещу отбор, който играе много интензивно и притиска съперницие си”, заяви Гуардиола.
 
Откакто 40-годишният специалист пое каталунците, Барселона доминира над Реал (Мадрид) – 7 победи, три равенства и една загуба във всички турнири. През този период “блаугранас” спечелиха 12 трофея, а “белият балет” взе само една купа.
 
“Това, което се е случило преди, е просто статистика. Тя няма да ни помогне, за да спечелим. Отиваме на стадиона на лидера в класирането и този мач ще покаже кой от двата отбора е по-добър. Който играе по-добре, той ще спечели”, допълни наставникът на Барса.
 
“Няма значение дали ще играем с трима или четирима в защита. Този мач ще бъде решен от детайлите и дали ще успеем ли да предотвратим центрирания в нашето поле. Това обаче не зависи от схемата в защита. Ще излезем на терена амбицирани за победа. Ако не подходим по този начин, ще ни бъде трудно. Аз обаче познавам играчите си и им имам доверие”, обяви специалистът.