Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола предупреди играчите си да не се считат за сигурни полуфиналисти в Шампионската лига, въпреки че много специалисти вече ги обявиха за фаворити в сблъсъците с Шахтьор (Донецк) от 1/4-финалите. Първият мач между двата тима е тази вечер от 21:45 часа българско време на “Камп Ноу”.

“Виждам неща, които не ми харесват и нямам позитивно усещане. Предпочитам да виждам отбора повече извън Шампионската лига, отколкото в следващата фаза. Напоследък не печелим толкова убедително мачовете си. Преди го правехме с по няколко гола разлика, докато сега печелим често с по 1:0, което не би могло да ни успокои”, сподели на пресконференцията преди сблъсъка Гуардиола.

“За мен Шахтьор е супер отбор и трябва да бъдем много внимателни. Те спечелиха купата на УЕФА, напоследък стават редовно шампиони на страната си и са отлично сработени. Разполагат с някои от най-силните крайни бранители и като цяло се защитават страхотно. Ясно е, че ако не подходим с всички сили, ще ни елиминират. Когато гостуваш в елиминациите е важно да вкараш, а когато си домакин е от значение да не допуснеш гол. Ние ще се стремим да контролираме двубоя и да запазим вратата си без попадение, което ще бъде важно”, допълни 40-годишният специалист. /БЛИЦ