Треньорът на Барселона Пеп Гуардиола призна, че не може да си спомни за наличието на доказателства за величието на Жозе Моуриньо, докато португалецът е бил асистент треньор при каталунците през 90-те години.

Моуриньо, бивш преводач на „Камп Ноу” работеше в клуба при Боби Робсън и Луис ван Гаал, заблестя с треньорските си качества начело на Порто и Челси. В момента той е начело на Интер, който има аванс пред Барса заради победата с 3:1 в първия мач.

„Ако бях видял потенциал в Моуриньо, щях да отида при президента на клуба и да му предложа да го задържи. Може би някога в бъдещето той ще се завърне като треньор на Барселона”, заяви Гуардиола на пресконференцията си преди полуфиналния реванш от Шампионската лига с Интер.

Треньорът на Барселона обяви, че неговият тим няма да измени на своя стил по време на мача в сряда. Очаква се на стадион „Камп Ноу” да бъде запълнен капацитета от 100 000 места.

„Взимаме топката, подаваме си я и атакуваме колкото е възможо по-често. Това трябва да правим в сряда вечерта. Нужно е да контролираме играта малко повече, отколкото го правехме през първия мач. Ще се опитаме да играем по начин, който да се хареса на почитателите на футбола”, заяви 39-годишният специалист.

Треньорът на Барселона рядко разкрива стартовия си състав преди мача, но все пак потвърди, че голмайсторът на тима в Примера дивисион и Шампионската лига Лионел Меси ще бъде титуляр./БЛИЦ