Треньорът на Интер Жозе Моуриньо обяви, че всички в Барселона са обсебени от шанса да спечелят Шампионската лига на „Сантяго Бернабеу”, стадионът на големия враг Реал (Мадрид).

Италианският клуб има преднина след победата с 3:1 в първия мач, а след успеха си над Херес през уикенда в Примера дивисион играчите на каталунците обякоха фланелки, с които призоваха феновете си за подкрепа по време на реванша с „нерадзурите”.

„Имаме отбор от възрастни играчи, много от тях са над 30 години. Надявам се, че те няма да се стреснат от атмосферата на стадиона. Едно е да имаш мечта и да я преследваш, но съвсем различно е да си обсебен от нея. В Барса са обсебени от идеята за триумф на „Бернабеу”, заяви Моуриньо на пресконференцията си преди мача с каталунците.

Португалският специалист за пореден път показа високомерното си отношение и отказа да говори на испански с журналистите. Индикация за огромното напрежение преди мача бе присъствието на бодигард, който охраняваше Моуриньо.

„Мечтата е много по чисто чувство от обсебването, което по-скоро е свързано с гордостта. Барселона спечели Шампионската лига в Париж и Рим, но този път финалът е в Мадрид. В клуба са обсебени от възможността да триумфират на „Сантяго Бернабеу”. Знам какво е усещането да спечелиш купа на стадиона на Реал (Мадрид). Победихме Бетис през 1997 г. на „Бернабеу” и всички бяха с каталунски знамена. Познавам това чувство. Този антимадридизъм е обсебващ”, допълни Специалния.

„Не мога да кажа, че спечелването на Шампионската лига е моя мечта. Правил съм го и преди, но искам да триумфирам в турнира заради Интер. Клубът не е бил на финал в надпреварата от 40 години. Ако мога да помогна на Масимо Морани, ако мога да помогна на играчите, ако като треньор на отбора допринеса поне малко за постигането на тази мечта, то аз ще бъда много щастлив”, разкри португалецът.

Срещу Барселона Интер ще бъде без наказания Деян Станкович, но Моуриньо има проблем с травма на Уесли Снайдер. Треньорът на италианските шампиони обаче е готов да рискува и да пусне в игра холандеца.

„Не съм сигурен, че Снайдер може да играе 90 минути, тъй като има разтежение на бедрото. Предстоят ни важни мачове в Серия „А”, но аз към готов за рискувам с неговото участие. Все пак всичко ще бъде ясно утре. В битката между двата отбора има още 90 минути, а историята познава много обрати. За отбор като Барселона не е трудно да вкара три бързи гола”, завърши Моуриньо./БЛИЦ