Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола реагира спокойно на критиките, отправени по негов адрес от спортния директор Матиас Замер след домакинската победа над Хановер (2:0) през уикенда в Бундеслигата. Испанецът говори за това на пресконференцията преди мача с ЦСКА (Москва) от Група “D” на Шампионската лига. Срещата на „Алианц Арена” е утре вечер от 21:45 часа българско време.

"Матиас е много емоционален, като мен. Но докато аз правя това по време на мачовете, то той тогава е сдържан. Виждам, че в Германия е нормално да има такава размяна на реплики между ръководителите. Трябва да се адаптирам към това. Ако подобно нещо се случи в Испания, леле, леле….. За тук обаче това си е нещо нормално и трябва да свикна", коментира Гуардиола.

Испанският специалист не е притеснен от летящия старт на Борусия (Дортмунд) в Бундеслигата. "Спокойно, изминали са едва пет кръга. Сезонът е много, много дълъг. Имаме време. Борусия спечели титлата в два от последните три шампионата. Това е един от най-добрите отбори в света", каза Пеп. В момента баварците изостават зад лидера на 2 точки заради равенството си при визитата на Фрайбург (1:1).

"Москва е много силен тим особено в този период на годината. Винаги е трудно срещу украинските и руските отбори", сподели Гуардиола очакванията си за мача с ЦСКА (Москва). Срещу българския национал Георги Миланов и компания баварците ще бъдат без контузените Хавиер Мартинес, Марио Гьотце и Пиер-Емил Хьойберг.