Бившият селекционер на България Лотар Матеус разкритикува спортния директор на Байерн Матиас Замер за думите му, насочени срещу треньора Хосеп Гуардиола след домакинската победа над Хановер (2:0) през уикенда.

„Казаното от Матиас Замер за мен е неподходящо. Това беше атака и към играчите, която също бе напълно ненужна. Матиас винаги размахва с удоволствие пръст, но той трябва да го прави само в правилния момент”, сподели Матеус пред sport1.de.

Рекордьорът със 150 мача за Бундестима смята, че критиката на Замер би могла да внесе неувереност в играчите на Байерн към този момент.

“Точно сега играчите са твърде много заети с новите си задачи и се учат как да интерпретират позициите си. През последните два месеца за тях всичко е ново и трябва да го преработят в главите си. Всичко става крачка по крачка и Матиас трябва да го знае. Тези крачки, които Гуардиола отработва с отбора с оглед на бъдещето, трябва да бъдат разбрани от играчите. Напълно нормално е, че момчетата не могат да променят нещата от днес за утре”, допълни бившият германски национал.