Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола даде гневно изказване пред телевизионните камери след победата на тима си с 4:2 над Тотнъм в отложен мач от седмия кръг на Висшата лига. „Гражданите“ изоставаха на почивката с 0:2, но след паузата стигнаха до успеха.

„От първата минута ни липсваха страст, огън и желание да победим. Бяхме далеч от отбора, който сме. Бяхме далеч от много неща. Не става въпрос за отделен играч, а за всички. Когато го осъзнахме, се завърнахме. Очаквам реакция от всички в клуба, от футболистите, от служителите. Искам да победим Арсенал, но ако играем по този начин, Арсенал ще ни унищожи. Това е амбициозен отбор, който иска да сложи край на паузата от две десетилетия без шампионска титла.“, добави Пеп Гуардиола.

„Не съм доволен и от нашите феновете. Бяха тихи за 45 минути. Фенове трябва да искат повече, да крещят. Сега имахме късмет, но как да правиш такъв обрат във всеки мач“, допълни испанският специалист.

„Хората казват, че не съм успешен, защото не сме спечелили Шампионската лига. Това са глупости! Не е ли успех, че спечелихме последователни шампионски титли в Англия по начина, по който играхме. Аз съм спечелил много и съм успешен треньор“, завърши 52-годишният Гуардиола.