Наставникът на Барселона Хосеп Гуардиола заяви след загубата от Бетис (1:3) в мач-реванш от турнира за Купата на Краля, че тимът му трябва да си извлече позитивите от това поражение.

“Понякога е хубаво да губиш, за да виждаш къде грешиш и ние ще се опитаме да извлечем позитивното от този двубой. Видя се, че имаме проблеми в защитата, които ще се опитаме да отстраним. Все пак не мисля, че ни липсваше агресивност. Бяхме достатъчно енергични и амбицирани”, заяви след мача в Севиля Гуардиола.

“Радвам се, че стигнахме до полуфиналите, защото елиминирахме силен тим. По традиция Бетис играе силно срещу нас и сега отново го показа. Те разполагат със силни играчи и щом са лидери в първенството това не може да бъде случайно” каза още наставникът.

На полуфиналите Барса ще спори с Алмерия, когото разби преди два месеца с 8:0 на негов терен, но за първенство. “За мен е невъзможно да направим това отново. Алмерия ще има амбиции да стигне до финала и ще се хвърли здраво в мача срещу нас”, коментира Гуардиола. /БЛИЦ