Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола похвали играта на халфа на шампионите Фил Фодън след победата срещу градския съперник Манчестър Юнайтед у дома с 3:1 след обрат в дербито от 27-ия кръг във Висшата лига на Англия и го посочи като игра на сезона за "гражданите". 23-годишният английски национал отбеляза два гола и има основна заслуга за обрата в полза на "небесносините".

"Ако печелите мачове за своя отбор, ставате футболист от световна класа. Всички играят добре, но трябва да можеш да осигуриш победата и той го прави. Какво още мога да кажа? Той ще бъде легендарен играч, защото в кратката си кариера е участвал в най-важните мачове, вкарвал е голове, печелил е титли и ето откъде идва всичко това. Фодън е най-добрият футболист през сезона, с цялото ми уважение към другите невероятни играчи. Никой от тях не беше толкова ключов за нас, колкото той през този сезон", каза Гуардиола след мача.

През настоящия сезон Фил Фодън има 40 мача във всички турнири, вкара 18 гола и направи 10 асистенции с екипа на Манчестър Сити, който се намира на второ място в класирането на Висшата лига.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!