Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола подкрепи колегата си начело на Бохум Хертян Фербеек, че наказанието за втородивизионния тим с дузпа и червен картон в края на първата част е било твърде тежко. Точно тази ситуация и според испанеца е наклонила везните в полза на баварците, които победиха с 3:0 и се класираха за 1/2-финалите в турнира за Купата на Германия.

В 44-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Шимунек спъна Ариен Робен в наказателното поле и получи директен червен картон. Томас Мюлер обаче пропусна отсъдената дузпа, след като ударът му бе париран от вратаря Риман, но Байерн доигра мача с човек повече.

"Доволни сме, че успяхме да се класираме на 1/2-финалите за Купата. Поздравявам своя отбор. Бих искал да поздравя и Бохум. Преди мача говорихме много с моите футболисти и бяхме наясно, че мачът ще бъде доста труден. Осъществихме по-голям контрол едва след дузпата и червения картон. През второто полувреме владеехме инициативата”, сподели след мача Гуардиола.

"Не успях да видя добре ситуацията при дузпата ни, но във всеки случай това двойно наказание е смешно. ФИФА трябва да го промени. Преди първия ни гол изобщо не ни беше лесно. Бохум игра много добре. За Купата винаги е опасно, когато нулевото равенство се задържи по-дълго време", каза още испанецът.