Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола може отново да разчита на възстановения от контузия немски национал Марио Гьотце, закупен от Борусия (Дортмунд) за 37 милиона евро. 21-годишният халф може да попадение в групата на баварците още за домакинството срещу Хановер във втория кръг на турнира за Купата на Германия и дори да запише игрови минути.

42-годишният испански специалист обяви, че ще вземе окончателното си решение утре преди сблъсъка с „червените” от 21:30 часа българско време на „Алианц Арена” в Мюнхен. „Гьотце се нуждае от още време за пълното си възстановяване. Възможно е обаче да се появи в игра за няколко минути”, сподели Гуардиола.

Гьотце е извън терените вече три седмици след триумфа на Байерн със Суперкупата на Европа. Халфът получи травма в глезена именно при успеха над Челси със 7:6 след изпълнение на дузпи, а миналия уикенд поднови тренировки наравно с останалите си съотборници.

Гуардиола със сигурност няма да има на разположение за мача с Хановер продължаващите да се лекуват от контузии Хави Мартинес, Тиаго и Холгер Бадщубер.