Хърватският национал Марио Манджукич изрази желание да играе до края на активната си състезателна кариера с екипа на Байерн.

„Ако зависи от мен, тук ще завърша кариерата си”, сподели 27-годишният нападател в интервю за италианския ежедневник „Гадзета дело Спорт”.

Договорът на хърватина с баварците е до лятото на 2016 година, но той се надява, че след края му ще подпише още един, който ще бъде последен в кариерата му. Той премина в Байерн миналото лято, когато за него бяха платени 13 милиона евро на Волфсбург.

„През тази година станахме по-силни, много концентрирани и имаме велик треньор. Искаме отново да спечелим всичко и да бъдем първият отбор, защитил трофея си от Шампионската лига. Ние сме като семейство и това е нашата сила. Отбор, шефове, работници. Щастлив съм, че съм част от всичко това”, допълва хърватинът.

„В началото имах проблеми да привикна с необикновената схема на Гуардиола. Той иска бърза игра с едно, две докосвания и постоянна смяна на позициите. Проблемът беше, че трябва да играя по крилото и на тази позиция не показвам добри резултати”, завършва Манджукич.

От началото на сезона той е твърд титуляр в състава на Гуардиола и вече има 4 попадения от 6 мача в Бундеслигата.