Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола похвали играта на Реал (Мадрид) след равенството 2:2 в първа среща за Суперкупата на Испания.

"Домакините очевидно имаха повече шансове за гол от нас. Постигнахме добър резултат заради невероятната липса на егоизъм на нашите играчи. Реал беше много впечатляващ. През цялото време беше трудно да се играе срещу тях. Ние хвърлихме много усилия и резултатът е наградата ни за това", каза Гуардиола.

Официален дебют за Барселона направи новото попълнение Алексис Санчес и Гуардиола заяви, че е доволен от представянето му: “Той направи много добро впечатление, свърши страхотна работа и на двете крила. Помогна ни много и аз съм доволен. Без него щеше да ни е по-трудно", коментира Пеп.

Наставникът на Барса определи гола на Давид Вийя като "невероятен" и похвали вратаря Виктор Валдес за представянето му. Що се отнася до избора на централна двойка бранители, които в неделя вечерта за Барса бяха Ерик Абидал и Хавиер Масчерано, Гуардиола заяви: "Абидал не е новост да играе на тази позиция, а Масчерано вече свиква с тази роля. Имахме нужда от свежи хора в отбрана"./БЛИЦ