Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола направи първото си изказване във връзка с големия скандал, свързваш щгражданите“ със 115 нарушения на правилата за финансов феърплей на Висшата лига и УЕФА.

"Първата ми мисъл е, че вече сме обречени. Това, което се случи след понеделник, напомняше на ситуацията с УЕФА. Знаете, че бяхме съдени от УЕФА. Имаше обвинения, но клубът доказа, че сме напълно невинни", заяви Гуардиола на пресконференцията си преди предстоящия мач с Астън Вила.

"Имаме късмет, че живеем в страна, в която всеки е невинен до доказване на противното. А някои вече осъдиха клуба. Не знам какво ще се случи. Имаме добри адвокати и знам, че ще защитим позицията си. 19 клуба от Висшата лига ни засипват с обвинения, а ние нямаше шанс да се защитим. Думите на нашия президент и на нашия изпълнителен директор обясняват всичко. Знаете на коя страна съм аз. Няма да мръдна от това място, мога да ви уверя. Искам да остана повече от всякога“, допълни 52-годишният специалист.

„19-те останали клуба създават опасен прецедент. Трябва да се внимава много за бъдещи такива случаи. Не знам какво ще се случи, но имам чувството, че вече сме осъдени. Разполагаме със силни адвокати, но и Висшата лига има такива на свое разположение. Ще видим какво ще се случи накрая“, коментира мениджърът на Манчестър Сити.

Както е известно, останалите клубове са обединение относно позицията „гражданите“ да бъдат извадени от състава на Висшата лига. Не беше постигнато съгласие относно искането Сити да бъде отстранен от професионалната лига и пратен при аматьорите. Трудно ще бъде и произнесено наказание с отнемане на точки за минали сезони.

"Тренираме нормално, за да се опитаме да победим Астън Вила. Съдът ще каже какво ще се случи. Напълно съм убеден, че ще бъдем оневинени. Не мисля, че ще говорим за това всеки ден. Просто трябва да се съсредоточим върху работата си на терена", завърши Гуардиола.