Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола увери, че тимът му е напълно концентриран върху предстоящото гостуване на Кристъл Палас в събота.

Сити заема трето място във временното класиране в английската Висша лига с 67 точки, на една зад втория Арсенал и на три след лидера Ливърпул.

"Класата на противниците е такава каквато е. Точно затова трябва да продължим да се стремим към успеха, а в края ще сме наясно, че отборът е бил част от битката за титлата. Това е сигурно. Ако не си свършим работата, това няма да реши проблема. Трябва да спечелим оставащите си осем мача и да чакаме. Ако се случи, това ще бъде добре, но ние не можем да го контролираме. Ние контролираме единствено нашата съдба в нашите мачове. Това е всичко", заяви Гуардиола.

Нападателят Ерлинг Холанд, който е начело в реализаторската класация във Висшата лига с 18 гола, както и плеймейкърът Кевин де Бройне останаха извън състава на "гражданите" при домакинската победа с 4:1 над Астън Вила в сряда, а Пеп Гуардиола каза, че все още не е решил дали да ги върне сред титулярите за мача с Кристъл Палас.

"Все още не знам. Трябва да помисля. Имаме толкова много мачове. Играем по-малко от два дни и половина след последния ни двубой. Някои футболисти се възстановяват по-бързо от други", коментира испанският специалист.