Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола защити играчите си след издънката 1:1 със Спортинг Хихон, което сложи край на рекордната серия от 16 поредни победи на каталунците в Примера дивисион.

“Не съм доволен от едната точка. Щом не си победил, значи резултатът не е добър. Това, че сме Барса не означава, че винаги трябва да побеждаваме. Можем и да завършим наравно, и да загубим - приемам го, стига да се случва по този начин", каза Пеп.

“Мисля, че Спортинг игра перфектно, Маноло се бе подготвил добре за мача. Не победихме, но опитахме всичко, за да го направим. Не е лесно да атакуваш срещу отбор, който се защитава с 10 души", коментира още Гуардиола. "Националните отбори нямат нищо общо. Когато си в Барса, трябва да си способен да играеш през три дни и тези футболисти са показвали, че го могат милиони пъти", завърши специалистът.

Грешната стъпка на Барселона дава идеален шанс на вечния съперник Реал Мадрид да намали преднината на каталунците на върха в класирането. В момента Барса има 8 точки аванс пред "белите", но ако тимът на Жозе Моуриньо спечели гостуването си на Еспаньол днес, разликата ще стане 5 точки./БЛИЦ