Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола изненадващо заяви, че е наясно, че Милан ще отбележи гол тази вечер на “Камп Ноу”. Двата тима се изправят в четвъртфинал-реванш в Шампионската лига от 21:45 часа. Първата среща в Италия завърши 0:0.

“Имам предчувствие, че ще ни вкарат, дори го приемам като даденост. Необходимо е да намерим начин да създаваме положения, защото ако съперникът се защитава с 8 души, със сигурност ще ни бъде трудно. Това е мач от изключително значение, който трябва да намерим начин да спечелим”, заяви Гуардиола.

“Естествено, че Милан може да ни елиминира, защото е много силен отбор, който разполага с опасни играчи за контраатаки. Трябва обаче да се стремим да избегнем подобно нещо да се случи. Очаквам да имаме много сериозни трудности, но все пак се надявам, че в края ще можем да ликуваме” каза още той.

“Да се класираш за пети пореден път на полуфинал е огромен успех. Ще бъда горд, ако се случи. Не знам дали Ибрахимович ще бъде по-мотивиран, той винаги е опасен. Много съм щастлив, че Афелай се върна към тренировките, може да го използвам. Мисля, че Алексис Санчес може да направи всичко на терена, но в същото време той не е Супермен”, добави Гуардиола.

На въпрос на италианските медии защо Меси не е успял да вкара на Милан в първия мач, Пеп отговори шеговито: “Внимавайте, защото в този момент може да слуша и да се ядоса.”/БЛИЦ