Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола похвали отбора след издънката 2:2 с Атлетик в Билбао в мач от Примера дивисион. Въпреки изоставането в класирането наставникът не изглеждаше ядосан или разочарован. Той поздрави своите футболисти и тези на Атлетик за доброто им представяне.

"Горд съм с моя отбор. Създадохме много положения, допуснахме и грешки, но като цяло ми хареса как играхме. Трябва да поздравя и Атлетик. Днес зрителите видяха великолепно шоу благодарение и на двата тима, които търсеха победата до последната секунда. Домакините се бореха като зверове. Никога не съм се сблъсквал срещу толкова агресивен съперник, който по такъв начин да затваря пространствата. Ако не бяхме подготвени за техния стил, със сигурност щяхме да загубим", каза Гуардиола.

“Казах на колегата си Марсело Биелса, че неговите момчета ми харесаха, играха прекрасно, агресивно, оставяха ни малко пространства на терена. Меси направи много силен мач, той винаги е на високо ниво", завърши треньорът на каталунците./БЛИЦ