Шведският национал и голмайстор на ПСЖ Златан Ибрахимович изрази мнение, че звездата на Барселона Лионел Меси не заслужава отново да спечели „Златната топка”. Двамата бяха съотборници за един сезон в каталунския клуб под ръководството на Хосеп Гуардиола, но Ибрахимович си тръгна след скандал с треньора.

25-годишният Меси е трикратен носител на отличието и след като през миналия сезон реализира повече от 60 гола във всички турнири, отново е фаворит за спечелването на приза.

"Тази година Меси не заслужава „Златната топка”. На лично ниво той имаше изключителен сезон, но не спечели много. „Златната топка” я спечели три пъти и ако продължава така, ще е трудно за другите играчи да я спечелят един ден", сподели Ибрахимович пред "Евроспорт".

"Но всичко зависи от критериите. Ако за гласуването се гледат само личните качества, а не какво е постигнал и отбора му, тогава той е фаворит. Шави продължава да играе на високо ниво, Иниеста имаше силен сезон, а и двамата спечелиха европейската титла с Испания. Меси обаче остана с празни ръце, ако не броим Купата на краля. Меси спечели „Златната топка” три пъти и тази година е време някой друг да я вземе", допълни 30-годишния швед.