Голмайсторът на ПСЖ Златан Ибрахимович отписа шансовете си за спечелване на „Златната топка” и заяви, че призът ще бъде спечелен от Кристиано Роналдо или Лионел Меси. Така шведският национал отписа и звездата на Байерн Франк Рибери, който също е сочен за един от фаворитите.

„Няколко са играчите, които имат реален шанс за "Златната топка". Рибери направи страхотна година с Байерн и спечели всичко, което имаше да се печели. Лео Меси обаче е невероятен талант и е роден за футбол. Меси не е продукт на тренировките. Роналдо също играе страхотно. Има няколко играчи, които играят страхотно всяка седмица, но трудно някой може да се пребори с Роналдо и Меси", сподели Ибрахимович.

"В момента съм фокусиран за срещите на Швеция срещу Португалия. Гледам на тези мачове като на два финала, които трябва да бъдат спечелени на всяка цена. Феновете ще се интересуват главно от представянето на мен и Роналдо, но на терена ще се гледа отборната игра. Важното е да сме сплотени, за да постигнем необходимия резултат", допълни 32-годишният нападател.